Tuesday, 15 November 2011

♥ mesti ingat kenangan2 mase skolah rendah dulu...♥


*
*kat skola ade salesman jual buku cerita.ari ni bg list,esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.salesman susu pon camtu gak.
*
*kat library,budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je.bile ade program Nilam,sebok semua nak pinjam buku.
*
*RMT kat skola mkn x best,tp yg berduit pon join RMT,x phm
*
*gosok gigi ramai2 kat tepi longkang....
*
*pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
*
*main lwn pemadam,syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr,utk padam! * pakai pembaris yg bergerigi,kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
*
*cikgu pakai pembaris kuning pjg.Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.
*
*bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
*
*time pendidikan seni,lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh.ade gak buat anyaman pakai kertas warna,kolaj la,ape la.
*main game 2D.super contra,super mario,street fighter,sume pakai tape.
*
*jam tgn Boy London jd idaman,sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
*
*takut BCG tp lepas inject poyo la pulak.
*
*balik skola beli JoJo xpon Dendang.Tora pon best gak.Beli se mata2 nak mainan,coklat die x mkn pon.
*
* Kasut berlampu kat tapak,yg iklan die kat tV bole tembak alien tu.
*
*time waktu sekolah,org len bawak buku,kebanyakkan kite bwk keta dash,tamia pastu men dlm longkang.bwk charger g sekolah lagi.yang paling x tahan.bis satu sekolah blackoout sbb charge kat plug dlm kelas.
*
*Siri kartun;power rangers,ultraman,ninja turtles,Thundercats,dragonball,Gaban dan mcm lg

:face26:

:face51:

:face57:


**jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni.asyik ngadap tv n ps.huhu~ni la baru zaman kita kawan2 share2 r kt member2 korang.mesti diorg tersengeh2 bace mende nih


.::TQ fOr read..plz leave ur cOmment::.

Friday, 4 November 2011

definisi cintaQu

assalamualaikum....:9: wahh lame nye rase xupdate..
maklumlah bz sgt2 skang neyh..:face13: (penat2)...
da beberapa minggu xmasuk CB (chatbOx),,da mcm2 name ade..
n DJ2 baru lak ade..haha...thumb
semalam DJ ariff kenakn kitOrang pasal tOpik C.I.N.T.A...
wah jiwanggggggg karat DJ neyh wa cakap lu..ahaha:10:
sape2 yang ade masalah cinta tu maybe leh rujuk pada dea la..hehe
bOleh ke DJ ariff aka DJ Ok2...??:11:
semalam tanye ibby kn ape pendapat ibby ttg cinta.. ok i will let u knOw my
Opinion bOut L.O.V.E...ahaks :95:

CINTA itu ketawa dan airmata..nak tahu kenapa?
sbb..kerana cinta buat kita menanges,krn cinta buat kita ketawa...
krn cinta juga buat kita GILA..
MENANGES krn kehilangan CINTA...
KETAWA krn kita bahagia bersama yang terCINTA..
GILA krn terlalu taksub dengan CINTA...
berCINTA xsalah tp jangan sampai melampaui batas..



p/s : :25: bercinta kerana ALLAH itu lebih afdal :n::67:


.::TQ fOr read..plz leave ur cOmment::.

Monday, 10 October 2011

♥ tentang bulan ♥


assalamualaikum....:9:
wah blOg ibby da bertukar wajah??:11:
malam nie da ramai sangat bercakap pasal bulan kan?
Subhanallah semuanya cantik dan begitu indah ciptaan tuhan..
berbicara pasal bulan nie ibby nak kOngsi sOmething..
yang ibby snap sendiri dr lensa kamera hp blackberry pearl milik abah..
wah macam xcaye jer tp oleh kerana biasan cahaya dan pengegaran tangan..
maka terbentuk lah gambar tersebut...:r::u:






.::TQ fOr read..plz leave ur cOmment::.

Sunday, 18 September 2011

♥ 1st time blaja buat dOodle ♥

assalamualaikum... (^_^)
Ibby nak kOngsi sOmething... ahaa..ape ye... ?!
nie td time bOring2 kan ibby try la usha2 blOg membe..
tapi sebelOm tu kredit buat dex Lyssa sbb...
dea yang banyak membantu actually ibby ubah blOg nie...hehehe
haa...back tO the pOint... ibby try bukak blOg kwn dex Lyssa tuh 
hafizzi apiz perghh caya la blOg dea....
ibby terpandang tutOrial nak buat dOodle guna phOtoshOp...heheh
ibby try buat ye la asas phOtoshOp da ade kan ape lagi terOs la ikOt step2 dea....

haaa... nie hasil yang Ibby buat Okeyh...santek x???
tp laO xsantek pOn..iya kan aje..heehehehe







.::TQ fOr read..plz leave ur cOmment::.

Saturday, 17 September 2011

♥ Aty dan Perasaan ♥

Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut. Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita.
Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang.
Memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satu kepastian yang mereka akan menyintai anda kembali! Jangan harapkan cinta sebagai balasan. Nantikan sahaja ia untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda. Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.
Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ianya palsu. Jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut. Carilah seseorang yang membuatkan anda tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang suram. Carilah yang membuatkan hati anda tersenyum. Akan tiba satu ketika di dalam kehidupan apabila anda teramatkan rindukan seseorang sehingga anda ingin menggapainya dari mimpi anda dan memeluknya dengan sebenar.Mimpilah apa yang ingin anda mimpikan, pergilah ke mana-mana yang ingin anda tujui dan jadilah apa yang anda inginkan kerana anda hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara yang ingin anda lakukan.
Semoga anda memiliki kebahagiaan yang cukup untuk membuatkan diri anda menarik, percubaan yang cukup untuk membuatkan anda kuat, kesedihan yang cukup untuk memastikan anda adalah seorang insan dan harapan yang cukup untuk membuatkan anda bahagia. Selalu bayangkan diri anda di dalam kasut seseorang.Jika anda rasa ianya menyakitkan anda, fikirlah ia mungkin menyakitkan orang lain juga.
Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yang terbaik. Mereka hanya membuat yang terbaik dalam hampir apa saja yang datang di dalam perjalanan hidup mereka. Kebahagiaan terletak kepada mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencuba. Hanya mereka yang boleh menghargai kepentingan manusia yang telah menyentuh hidup mereka. Cinta bermula dengan senyuman, mekar dengan ciuman dan berakhir dengan tangisan.
Masa depan yang cerah sentiasa berteraskan kehidupan yang lalu yang telah dilupakan. Anda tidak boleh meneruskan kehidupan dengan sempurna sehingga anda melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam.

Semasa anda dilahirkan, anda menangis dan orang di sekeliling anda tersenyum. Teruskanlah hidup anda supaya apabila anda mati nanti andalah yang akan tersenyum dan orang sekeliling anda pula yang akan menangis.... 

Wallahu A'lam



.::TQ fOr read..plz leave ur cOmment::.

Wednesday, 14 September 2011

♥ Bicara Cinta ♥



Di hatiku ada cinta
Di hati mu bertunas cinta
Sudikah kau bercinta
Kita temukan dua jiwa
Kemari cantumkan dua hati menjadi satu .

Biar perasaan terus merindu
Sedang hati sudah berpadu
Biar mata ingin bersua
Walau jiwa sudah bersama
Biar telinga mahu mendengar
Kerana mulut selalu berkata ...

Kita menulis membelai cinta
Membina rasa bahagia
Jauhi duka derita ....

Sabar menunggu saat bersama ...

.::TQ fOr read..plz leave ur cOmment::.

COPYRIGHT © 2011 - ALL RIGHT RESERVE BY IBBY DAK KECEK
Nor Rahyu Nabilla™ Verified Official © by ibbyKECEK